Articles

« go back

D4FC 2010 Factsheet 2 - Trowbridge County Hall

Factsheet 2 from the projects funded in the 2010 first round of the Technology Strategy Board Design for future climate compeition has been uploaded and can be accessed here.

 

The original County Hall was of traditional stone construction built circa 1935 with timber sash windows and cellular bespoke design. It contains approximately 15 000 m² of office space including committee rooms and member rooms. 


 

Comments

Comments

2 people have had something to say so far

Interesting, there must be countless buildings like this across the UK that have c.1970s extensions to deal with during a retrofit. It highlights that adaptation solutions often have to be bespoke for the particular nuances of a building retrofit project where the building has already undergone numerous retrofits over the years.
Posted on 17/05/11 14:33.
What I find interesting in this fact sheet is how many changes to the refurbishment have been adopted by the client as a result of doing the adaptation strategy. The client has committed to from moving plant and offices away from the ground floor which is at risk of flooding, to additional outdoor shading and planting, to testing the 1930's wall ties to make sure they are still structurally sound.
Posted on 20/05/11 11:42 in reply to Ben Kidd.

Most read articles

Design for Future Climate 2: Adapting Buildings competition outcomes

  Design for Future Climate is now the largest climate change adaptation...

Design for Future Climate: key report now available

Following a launch event on 09 June, Bill Gething's report - Design for Future Climate:...

D4FC 2011 Conference Presentations

Click here to see presentations from the successful Design for Future Climate Change...